Met de trein naar luxemburg

Waarom met de trein naar Luxemburg

Het schitterende land Luxemburg, ligt verscholen achter de mooie groene bossen van de Ardennen. Luxemburg is een uitstekende bestemming voor een treinreis van een van de vele vakantie aanbieders van trein-, bus- en auto reizen, zoals de Jong Intra of kras.nl.

Midden in het schitterende afwisselende landschap van Luxemburg, liggen vele prachtige bezienswaardigheden om te ontdekken. Bezienswaardigheden zoals middeleeuwse stadjes en dorpen, mooie natuurparken en de vele musea die dit land rijk is. Met de trein kun je optimaal genieten van die omgeving en heb je vakantie vanaf het moment dat je in de trein stapt.

Vooral de hoofdstad Luxemburg is een ideale bestemming voor een trein vakantie. Op deze manier stap je namelijk midden in deze prachtige stad uit en heb je alle keuze uit de mooiste hotels, restaurants en cafés.

Spoorwegnet in Luxemburg

In een klein landje zoals Luxemburg, zijn niet al te veel spoorlijnen. Luxemburg telt er namelijk maar vijf. Al deze vijf spoorlijnen leiden naar de hoofdstad. Het treinstation van de hoofdstad Luxemburg, is dan ook het centrale knooppunt van het hele spoorwegnet van Luxemburg. Dit treinstation is een internationaal treinstation en treinen naar alle omliggende landen zoals: Duitsland, België en Frankrijk, vertrekken hier vandaan. Er gaan zelfs dagelijks 2 intercity treinen in slechts 3,5 uur naar Bazel in Zwitserland. Een ideale mogelijkheid voor een 2 daagse trip met de trein vanuit Luxemburg. Luxemburg heeft 4 treinstations. Het totale spoorwegnet van Luxemburg bestrijkt ongeveer 250 km en wordt uitgebaat door de maatschappij CFL.

Treinkaartje kopen

Op de meeste stations in de grote steden kun je alle informatie krijgen die je nodig hebt, om per trein naar Luxemburg te reizen. Op deze manier ben je natuurlijk wel onderweg en kost het je veel tijd om alle informatie in te winnen, die je nodig hebt voor deze treinreis. Online boeken is daarom veel eenvoudiger en het kost je minder tijd. Daarnaast heb je met internet alle antwoorden bij de hand, op eventuele vragen die je nog hebt. TGV Europe is bijvoorbeeld een bedrijf, dat online treintickets verkoopt naar Luxemburg. Daarnaast zijn er nog diverse reisorganisaties, die online diverse mogelijkheden bieden.

Route per trein

Er zijn diverse routes en mogelijkheden om per trein in Luxemburg te komen. Wil je rechtstreeks vanuit Nederland naar Luxemburg, dan is Rotterdam het beste vertrekpunt. Dit betekent echter voor grote gedeeltes van Nederland, eerst een hele reis naar Rotterdam. Ga je met de trein via Maastricht, dan kun je meerdere keren per dag een stoptrein naar Luik nemen. In Luik vertrekt namelijk iedere 2 uur een trein rechtstreeks naar het mooie Luxemburg. Per trein door Luxemburg reizen en meerdere plaatsen aan doen is erg aantrekkelijk. Een trein-dagkaartje in Luxemburg van ongeveer € 5,- is namelijk erg goedkoop.

All in treinreizen

Er worden meerdere treinreizen aangeboden, waarbij jij verder niets hoeft te regelen. Deze treinreizen zijn vaak inclusief treinticket vanaf elke opstapplaats in Nederland en het hotel waarin je verblijft. Reis organisaties zoals: de Jong Intra en kras.nl, hebben bijvoorbeeld de prachtigste stedentrips en weekendjes weg met de trein, vanaf € 189,-. Deze reizen zijn het hele jaar online te boeken. Een prachtige ontspannen manier om Luxemburg te ontdekken.

Copyright 2019 hotels-luxemburg.nl