Luxemburg hostels

Het sportieve Luxemburg

Het land Luxemburg is uitermate geschikt voor een sportieve vakantie. Mountainbikers kunnen hier volop aan hun trekken komen. De vele steile hellingen in het heuvellandschap en langs de valleien, bieden een enorme uitdaging voor de fanatieke mountainbiker.

Maar ook de gewone fietser kan in Luxemburg steeds meer aan zijn trekken komen. Fietsen wordt namelijk steeds populairder in Luxemburg en het aantal fietspaden wordt steeds beter verzorgd en verder uitgebreid. In de heuvels, valleien en op de rivieren, zijn tal van mogelijkheden om outdoorsporten te beoefenen zoals:

  • abseilen,
  • raften
  • wildwaterkanoën.

In het oosten van Luxemburg in het mooie natuur gebied Klein Zwitserland, heb je de fantastische mogelijkheid om te gaan rotsklimmen. Ga hiervoor bijvoorbeeld naar het plaatsje Berdorf. Bij veel sneeuwval worden er op de hogere gedeeltes van de Oesling, langlauf routes aangelegd, waar de fanatieke langlaufer zich heerlijk uit kan leven.

Waarom overnachten in een Hostel

Een hostel is een hotel voor een basis overnachting. Vaak wordt er van een hostel gebruik gemaakt, indien men op doorreis is. Lange vakanties worden er meestal niet geboekt en de toeristen die in hostels overnachten, zijn veelal jongeren. Bij de originele hostels, overnacht je in een kamer waar weinig luxe is en je alleen de beschikking hebt over het hoognodige. De badkamer en toilet zijn dan vaak gemeenschappelijk. Tegenwoordig worden hostels steeds meer als 2 en 3 sterren hotels aangeduid. Waarbij de 2 sterren accommodaties nog wel vaak gemeenschappelijke ruimtes hebben, terwijl je bij de 3 sterren hotels een eigen badkamer en toilet hebt. Waar de hostels vroeger enorm met de prijs van een hotel verschilden, is er tegenwoordig nauwelijks nog een verschil.

Hostel Auberge du Lac Bavigne

Indien je van de natuur houdt en graag wilt wandelen en fietsen, dan is Hostel Auberge du Lac Bavigne een prachtige gelegenheid om te overnachten. Het pittoreske dorpje Bavigne, ligt in het westen van Luxemburg aan de rivier de Sûre. Dit hostel beschikt over 6 kamers, die voorzien zijn van een bed, opbergkast en televisie. De douche en het toilet bevinden zich op de gang. Je begint de dag hier met een stevig ontbijt in de ontbijt ruimte en met mooi weer is dat het terras. Tevens is hier de gelegenheid om een lunch of diner a la carte te nuttigen. Vanaf € 31,- pppn, is hier een overnachting mogelijk.

Mercure Luxemburg Centre

Vanaf € 27,- pppn, verblijf je al in het Mercure Luxemburg Centre. Je zit hier midden in het centrum van de bruisende hoofdstad Luxemburg. Dit luxe hostel beschikt over 68 comfortabele kamers, die standaard zijn voorzien van alle luxe die je tijdens je verblijf nodig zult hebben. De badkamer en het toilet bevinden zich hier op de kamer, zodat je hier veel privacy zult hebben. Er is een gezellige ontbijtruimte, maar een eigen restaurant is er niet. Daarvoor zijn er echter in de nabije omgeving tal van eetgelegenheden.

Hostel Dirbach Plage

In het nostalgische Luxemburgse plaatsje Dirbach, ligt dit prachtige hostel. Je zit hier midden in een bosrijke omgeving, waar je heerlijk kunt genieten van de mooie natuur. Je kunt hier overnachten vanaf € 29,- pppn, in een van de 9 comfortabel ingerichte kamers. De kamers zijn standaard voorzien van een bureau, televisie, minibar en badkamer met douche. In het restaurant kun je hier van de heerlijkste internationale gerechten genieten en als het zonnetje schijnt is het lekker zitten op het terras.

Copyright 2019 hotels-luxemburg.nl