Leuke restaurants in luxemburg

Waarom uitgaan in Luxemburg

Voor het echte feestbeest, die op zoek is naar de meest wilde en ruige feesten, is Luxemburg minder geschikt. Luxemburg is echter wel geschikt, om lekker ontspannen uit te gaan en te genieten van de meest sfeervolle en gezellige restaurants, cafés en terrasjes.

Hoewel Luxemburg niet veel grote steden heeft, zijn er in de steden zoals: Vianden en Clervaux, nog tal van gezellige uitgaansgelegenheden, waar jij je echt in het buitenland waant. Ga je echter alleen maar voor een weekendje uitgaan naar Luxemburg, dan is de hoofdstad Luxemburg aan te bevelen.

Hier kun je namelijk heerlijk winkelen om vervolgens te gaan genieten van de heerlijkste maaltijden, in een van de vele toprestaurants die deze stad kent. Daarna heb je volop keuze uit de gezelligste cafés en terrasjes, die hoofdzakelijk verdeeld zijn over de gebieden; Grund en Place d’Armes.

Bourgondische Luxemburg

Voor de echte Bourgondiër is een vakantie naar Luxemburg een must. Kwalitatief goed en vooral lekker eten, staat bij de Luxemburgers namelijk hoog in het vaandel. Het zal je dan ook niet verbazen, dat je in Luxemburg vele restaurants zult vinden, die bekroond zijn met een Michelin ster. De Luxemburgse keuken bestaat vooral uit boerengerechten, die Franse en Duitse invloeden hebben. Enkele typische Luxemburgse specialiteiten met varkensvlees zijn; Fierkelsjhelli (speenvarken in gelei) en Judd mat Gaardebounen(varkensvlees met tuinbonen). Tevens zijn er op de menukaarten veel vis uit de rivier en wild gerechten te vinden. Omdat Luxemburg het grootste wijnland binnen de Benelux is, worden de meeste maaltijden begeleid door een glas droge witte wijn.

Restaurants met Michelin sterren

Heb je zin om er een Bourgondische vakantie van te maken en de beste restaurants te bezoeken, volgen hier enkele restaurants met Michelin sterren:

  • In de hoofdstad Luxemburg: Restaurant Mosconi, Clairefontain en Le Bouget Garni.
  • In Luxemburg-Clausen: Restaurant Ma Langue Sourit(oetrange).
  • In Esch/Alzette: Restaurant Favaro en Influences des Saveurs.
  • In Mondorf les Bains: Restaurant Les Roses.
  • In Clervaux: Restaurant Monoir Kasselslay.
  • In Schouweiler: restaurant Toit pour toi.

Restaurant Um Dierfgen

Een gezellig restaurant in de stad Luxemburg, om lekker romantisch uit eten te gaan. In restaurant Um Dierfgen kun je de heerlijkste gerechten van de typisch Luxemburgse keuken proeven. Het restaurant is verdeeld over 2 verdiepingen en de indeling is zeer warm en sfeervol. Vooral de mosselgerechten zijn hier zeer geliefd en het aanbevelen waard. Restaurant Um Dierfgen geeft een zeer gastvrije en vriendelijke bediening en bestaat al 40 jaar. Het gezellige café van dit restaurant is de hele dag geopend.

Restaurant Mousel’s Cantine

Mousel’s Cantine is een gezellig en gemoedelijk restaurant, dat geschikt is om met het hele gezin naar toe te gaan. Dit restaurant ligt in de hoofdstad Luxemburg, in het gebied Grund(in het dal).Vanuit het centrum boven op de berg, kun je hier met een speciale lift komen. Het is een eenvoudig restaurant waar je van de heerlijkste Franse en Luxemburgse maaltijden kunt genieten, zonder dat het duur hoeft te zijn. De ontvangst en bediening zijn hier zeer vriendelijk en zullen zorgen dat het je aan niets ontbreekt.

Copyright 2019 hotels-luxemburg.nl