Hotels in binnenstad

De prachtige stad Luxemburg

Voor een weekendje weg, is Luxemburg stad een prachtige bestemming. Je waant je hier ver van huis omdat alles erg buitenlands overkomt, terwijl de stad Luxemburg niet eens zo ver van Nederland en België ligt.

Qua afstand is Luxemburg dus zeer geschikt om er even tussen uit te gaan. Deze schitterende stad ligt rond en op een hoge heuvel met de rivier Alzette in het dal. Luxemburg is een stad waar door de weeks, veel zakenlieden naar toe gaan, waardoor het in de meest luxe hotels in de weekends iets minder druk is.

Om deze reden geven vele luxe hotels prachtige kortingen bij boekingen in het weekend. Luxemburg behoort tot de rijkste steden van Europa en is een stad waar vele internationale bedrijven en Europese instanties zich gevestigd hebben. Je kunt in deze stad heerlijk winkelen en uit eten gaan. De mooie natuur bevindt zich al in de directe omgeving van de stad Luxemburg.

De mooiste bezienswaardigheden in Luxemburg

De hoofdstad Luxemburg van het groot hertogdom Luxemburg, is een stad waar vele mooie bezienswaardigheden te vinden zijn:

  • Het centrum van de stad Luxemburg. Deze mooie binnenstad staat dankzij haar oude verdedigingswerken en wijken op de wereld erfgoedlijst.
  • De schitterende kathedraal. Deze Onze Lieve Vrouwe kerk, was van oorsprong een kerk ven de jezuiten. In de crypte(grafkelder)van deze kathedraal, liggen leden begraven van de groothertogelijke familie.
  • Het Aboretum Kirchberg. Dit is een prachtige 30 hectare grote bomentuin.
  • Het Fort van Thüngen. In het natuurpark Dräi Eechelen, dichtbij de hoofdstad, ligt dit oude bouwwerk.
  • De Adolfsbrug. Deze boogbrug is het nationale symbool voor Luxemburg.

Hilton Luxembourg

Voor een zeer luxe verblijf in de prachtige binnenstad van Luxemburg, ben je bij het Hilton Luxembourg, op het juiste adres. Bij een verblijf in dit 5 sterren hotel, zal het je aan niets ontbreken. De schitterende kamers, zijn allemaal van airconditioning voorzien en zeer compleet ingericht. Er is hier een vriendelijke 24 uur service, die er verder ook voor zal zorgen dat je verblijf zo aangenaam mogelijk is. Hotel Hilton Luxembourg, beschikt verder over een binnen en buiten zwembad, healthclub, sauna, fitnesscentrum en alle faciliteiten voor zakenreizen.

Grand Hotel Mercure Alfa

Midden in het centrum van Luxemburg stad, ligt dit 4 sterren hotel. Grand Hotel Mercure Alfa, is gevestigd in een prachtig en statig pand. Er is een gezellig restaurant en bar, waar je heerlijk kunt nagenieten van deze mooie stad, onder het genot van een heerlijke maaltijd en een drankje. De twee persoonskamers van dit hotel, zijn stijlvol ingericht en zorgen voor een heerlijk verblijf. Het zal je in Grand Hotel Mercure Alfa aan niets ontbreken en je hebt de prachtigste bezienswaardigheden op loop afstand.

Legere Premium Hotel

Dit is een splinternieuw hotel in de hoofdstad Luxemburg. Dit moderne hotel, ligt dichtbij de autobaan en het vliegveld. Op slechts een paar minuten autorijden, bevind jij je al in het oude centrum van de mooie binnenstad. Je overnacht hier in grote kingsize bedden en alle kamers hebben airconditioning, een compleet ingerichte badkamer en verder zal het je in deze kamers aan niets ontbreken. Verdere faciliteiten van het hotel zijn: een restaurant, bar, sauna, solarium en fitnessruimte.

Copyright 2019 hotels-luxemburg.nl