Goedkope hotels

Waarom een hotel in Luxemburg

Ben je van plan om voor een vakantie naar Luxemburg te gaan, dan zal dit niet de geijkte vakantie worden voor veel zon en feesten. Luxemburg is echter wel het geschikte land om er op uit te gaan en niet stil te zitten.

Dit prachtige kleine Europese land, staat namelijk bol van de schitterende natuurgebieden en de mooie pittoreske dorpjes. Luxemburg is een fantastisch vakantie land voor diegene, die van genieten houdt. Je kunt hier namelijk heerlijk eten, prachtig wandelen en fietsen door de mooie natuur en de vele oude historische gebouwen bewonderen.

Er bevinden zich in Luxemburg, tal van burchten en kastelen. Grote pretparken en attractieparken voor kinderen kent Luxemburg niet, maar daarvoor kun je prima een dagje op en neer naar Duitsland of Frankrijk.

De mooiste natuur in Luxemburg

De natuurliefhebber komt in Luxemburg helemaal tot zijn recht. Het Luxemburgse “klein Zwitserland” is hier een prachtig natuurgebied. Dit gebied ligt in het Müllerthal. De Schliessentümpel is hier een attractie die je een keer gezien moet hebben. Dit is namelijk een waterval, die bestaat uit drie kleine watervalletjes. Daarover heen loopt een stenen bruggetje, die het romantische plaatje compleet maakt. Daarnaast wordt je fantasie in klein Zwitserland geprikkeld, door de vele schitterende rotstuinen en rotsformaties. De Luxemburgse Ardennen zijn tevens erg geliefd bij de sportieve liefhebber van natuur vakanties. Ook een bezoekje aan de vlindertuin is vooral met de kinderen het aanbevelen waard, hiervoor moet je in Grevenmacher zijn. Deze vlindertuin wordt in Luxemburg “jardin de papillons”genoemd.

Hotel Restaurant Aux Anciennes Tanneries

In de hoofdstad van de Luxemburgse Ardennen Witz, ligt dit gezellige hotel. In de stad Witz was vroeger veel leerindustrie. In de oude leerlooierijen, is nu het hotelcomplex Aux Anciennes Tanneries gevestigd. De stad Witz is verder nog bekend om zijn vele bezienswaardigheden en evenementen. Vanaf slechts € 28,- pppn, overnacht je hier al in een van de volledig uitgeruste hotelkamers, waarvan er een aantal zelfs een jacuzzi hebben. In het restaurant kun je heerlijk ontbijten, lunchen en dineren om daarna lekker in de tuin of op het terras met een drankje na te genieten aan de rivier de Witz.

Hotel St. Hubert

Houd je van natuur en de mooiste wandelingen, dan is een verblijf in Hotel St. Hubert aan te bevelen. Je zit hier op slechts 10 minuten lopen van het historische dorpje Clervaux. In de omgeving van Hotel St. Hubert, kun je de meest fantastische wandeltochten door de Ardennen maken, waarbij je prachtige uitzichten over de bossen hebt. Al vanaf € 25,- pppn, overnacht je in een van de 22 sfeervolle, compleet ingerichte kamers, van waaruit je een mooi uitzicht over de Ardennen hebt. Verder zijn hier een restaurant met Franse keuken, tennisbanen, een speeltuin en een Sauna.

Enzo Hotel Haller

In het prachtige natuurgebied”het Müllerthal”ligt dit knusse hotel. Het Müllethal, staat bekend om zijn adembenemende natuur, met rotsformaties en watervallen. Vanuit Enzo Hotel Haller, kun je mooie wandelingen en fiets(mountainbike)tochten maken. Vanaf € 29,- pppn, kun je hier al overnachten in een van de 14 zeer sfeervol ingerichte kamers, waar het je aan niets zal ontbreken. Je kunt hier heerlijk dineren in het restaurant met terras en een gezellige borrel drinken in de hotelbar.

Copyright 2019 hotels-luxemburg.nl