Hoofdpagina

Het rustgevende Luxemburg

Luxemburg is een prachtige bestemming voor een rustgevende en indrukwekkende vakantie. Het land Luxemburg is een Groot Hertogdom dat grenst aan België, Duitsland en Frankrijk.

Er is in dit mooie vakantieland nog veel ruimte, wat tevens voor een heerlijk rustige uitstraling zorgt. Naast uitgestrekte weilanden en akkerlandschappen, heeft Luxemburg ook een prachtig natuurgebied in de vorm van de Ardennen en Klein Zwitserland. Je kunt hier de prachtigste wandelingen en fietstochten maken.

In de schitterende pittoreske dorpjes en steden zijn vele bouwwerken, die nog aan de middeleeuwen doen denken.

Je komt dan ook overal in Luxemburg de mooiste kastelen en oude ruïnes tegen. De hoofdstad van Luxemburg heet tevens Luxemburg en is ook een heerlijke bestemming voor een gezellige vakantie.

Bezienswaardigheden in Luxemburg

Er bevinden zich in Luxemburg, tal van mooie bezienswaardigheden. De grootste toeristische trekpleister wordt gevormd door het schitterende natuurgebied “Klein Zwitserland”. Dit gebied ligt ten zuiden van de Sûre, aan de grens met Duitsland. Dit is een Duits-Luxemburgs natuurpark, dat bekend staat om zijn prachtige rotspartijen. Andere mooie natuurgebieden zijn de schitterende valleien van de vele rivieren die door Luxemburg lopen, zoals:

 • de Moezel,
 • Esch,
 • Sûre,
 • Our en
 • de Wiltz.

Enkele mooie steden om te bezichtigen zijn:

 • hoofdstad Luxemburg,
 • Clervaux,
 • Remich,
 • Wiltz,
 • Echternach,
 • Vianden en
 • Diekirch.

In heel Luxemburg zijn nog tal van bezienswaardigheden uit de middeleeuwen te vinden. Er staan namelijk overal in het Groot Hertogdom nog prachtige kastelen, burchten en oude ruïnes. Daarnaast staan er in Luxemburg nog vele musea, waar je de mooiste schilderijen en andere kunstwerken uit de oudheid kunt bezichtigen.

Hotel in Luxemburg

Besluit je om voor een vakantie naar Luxemburg te gaan, dan heb je een grote keuze uit prachtige hotels. Zo vind je in de mooie natuur van de Ardennen en Klein Zwitserland, de prachtigste wellness hotels. In deze hotels kun je heerlijk ontspannen en gebruik maken van de mooiste faciliteiten, terwijl de prijzen erg aantrekkelijk zijn. In de stad Luxemburg is het zelfs mogelijk, om voor zeer lage kosten in een 5 sterren hotel te overnachten. Naast de aantrekkelijke hotel prijzen, zijn de hotels zeer gastvrij en vriendelijk. Deze gastvrijheid en vriendelijkheid vind je trouwens in heel Luxemburg terug.

Vakantie Luxemburg

Luxemburg is geschikt voor alle soorten vakanties. Ben je een natuurliefhebber, dan kun je hier genieten van de prachtigste natuur. Houd je echter van een sportieve vakantie, dan kun je naar Luxemburg voor de mooiste wandel-en fietsvakantie. Ook outdoor-en ski vakanties in de Luxemburgse Ardennen, zijn een leuke mogelijkheid voor een sportieve vakantie. In alle periodes van het jaar, is Luxemburg een leuke bestemming voor een schitterende vakantie. Gezien de afstand is Luxemburg tevens geschikt voor kortere vakanties zoals, een weekendje weg.

Naar Luxemburg reizen

Met alle vormen van vervoer is een vakantie naar Luxemburg mogelijk. Niet alle vormen van vervoer zijn echter even gemakkelijk. Ga je met het vliegtuig, dan is de enige luchthaven om te landen, in Luxemburg stad. Met het openbaar vervoer heb je niet altijd de beste aansluitingen in Luxemburg, wat inhoudt dat een reis naar Luxemburg met de trein, voor het nodige oponthoud kan zorgen. Georganiseerde busreizen en met eigen auto reizen is hier aan te bevelen. Ga je namelijk met eigen auto, dan heb je tevens de mogelijkheid om veel van het prachtige Luxemburg te bezichtigen. Wil je niet in een dag naar Luxemburg rijden? Boek dan een overnachting op vakantiepark Limburg.

Copyright 2019 hotels-luxemburg.nl